Skip to content

Lancia

Montecarlo

De Beta Monte-Carlo werd voor het eerst onthuld voor het 45ste Internationaal Salon van Geneva In maart 1975. De eerste serie (van 1975 tot 1978) werden genoemd als Lancia Beta Montecarlo. Ze werden “Montecarlo” genaamd, geschreven in één woord.

Specificaties

Beschrijving

Met een dubbele nokkenas, 1995cc vier cilinder motor was 120pk sterk op 6.000toeren. Lancia kondigde een topsnelheid aan van meer dan 190km/u en een acceleratie van 0 naar 100km/h in 9,3 sec.

Typisch van deze eerste versie zijn de zijvleugels aan elke zijde van de motorkap en de “8,8Jx13” alu velgen, uniek voor deze uitvoering. Het interieur is standaard uitgerust met vinyl textiel, in op optie was de bekleding in stof te bekomen. In 1978 werd de productie van de eerste serie Lancia Montecarlo stopgezet na 2.053 exemplaren.

Over deze wagen

Deze Lancia Monte-Carlo sportwagen maakt deel uit van het eerste productiejaar en eerste serie van iets meer dan 2.000 exemplaren en is afkomstig van Bari in Zuid-Italië van de eerste eigenaar. Dit exemplaar bevindt zich in uitmuntende staat, zowel carrosserie, mechanisch als intérieur met 67.000km op de teller. Aangezien de hoge kostprijs die toen voor deze wagen gevraagd werd is de “Montecarlo” in België weinig verspreid geweest en zeer zeldzaam op onze wegen (zeker in zijn eerste serie). Deze Montecarlo is zonder enige opmerking gekeurd en ingeschreven geweest.

Deze wagen is na afspraak te bezichtigen bij Art & Classics.

Interesse in deze wagen?

Word ook vrijwilliger bij 2GO

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die hun ervaring, enthousiasme, vrije tijd en vaardigheden willen inzetten om onze “kanszoekende” jongeren hun persoonlijke doelen te laten bereiken.

In een organisatie als 2GO is er plaats voor talloze soorten vrijwilligers met uiteenlopende talenten.

Coaching van jongeren, rijlessen geven met de 2GO-mobiel, organisatie van events, administratieve taken, toezicht bij tentoonstellingen, …

Je wil graag mee je schouders onder dit project steken? Vul nu het formulier in. Wij nemen dan contact met je op om dit verder te bespreken.