Skip to content

EXPO JOMO ‘Joy of missing out‘

Bezoek deze mix van origineel artistiek werk uit Antwerpen en prachtige oldtimers, met verrassende stadsfotografie, retro papercutting, mixed media en streetwear geïnspireerd door de architectuur van Braem.

KUNSTENAARS

  • Anne Geerts (Studio Ravie) 
  • Julie Broeckhoven
  • Antwerps Talent (vertegenwoordigt verschillende kunstenaars op de expo: Richard, Anja Boonen, Lieve Côme, Olivier Le Maire)

Anne Geerts

PAPERCUTTING EN MIXED MEDIA

Anne volgde een grafische opleiding en is momenteel helemaal bezeten door papercutting.

Ze gaat aan de slag met gekleurd en gevonden papier om zo beelden te maken.

Daarbij laat ze zich leiden door kleurcombinaties en de onverwachte schaduwen die opduiken in haar 3D-werk.

Voor deze expo en in overleg met 2GO vzw maakte ze een reeks papercuts van oldtimers die in 1961 gelanceerd werden. Daarnaast is Anne eindeloos gefascineerd door natuur in al haar vormen. 

Instagram: annestudioravie.be

Julie Broeckhoven

AREA STREETWEAR

 Julie creëerde het merk AREA, waaronder ze organische streetwear op de markt bracht.

Area Streetwear vond zijn oorsprong in de ARENA-wijk in Deurne, is geïnspireerd door de architectuur van Renaat Braem. Het is een ecologische unisex collectie.

Instagram: area_streetwear

http://areastreetwear.be/

Voor de expo gingen we een samenwerking aan met Antwerps Talent. De oprichter ervan vertegenwoordigt verschillende kunstenaars.

Antwerps Talent

Antwerps Talent groeide als een idee, een plek, een project… waar creatievelingen én artistiekelingen samenkomen, lokale én werdeldse ideeën ontstaan, creaties én kunstwerken worden tentoongesteld, men individuele én gemeenschappelijke collecties kan bewonderen, uitbundige én ingetogene emoties ontdekt, een etalage én atelier, kortom een étalier.

Oprichter Steven de Jaeger tracht met Antwerps talent een platvorm te bieden aan Antwerpse artistieke en creatieve individuen door hen een plek te geven om hun werk te tonen aan de buitenwereld.

Een plaats waar iedereen vrij kan binnenwaaien en gedachten kan wisselen.

www.antwerpstalent.be

@antwerps_talent

Olivier le Maire

STADSFOTOGRAFIE

Olivier is geboren in Brussel, maar woont intussen 20 jaar in Antwerpen.

Gepassioneerd door hedendaagse kunst besloot hij om de sprong te wagen en parallel met zijn HR-carrière door het leven te gaan als professionele fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door perspectieven, beweging en diepe contrasten.

Hij wil iets uitdrukken over de mensheid in het stedelijk landschap en de hedendaagse omgeving. “Waar de menselijke figuren samensmelten en uiteenvallen in de stroom van het leven.”

Richard

FOTOCOLLAGE

…of hoe te fotograferen met een schaar.

Als een fotograaf zonder camera, flanerend door een imaginair verleden schikt hij flarden van filmfragmenten, motieven en patronen, oude postkaarten tot zijn werkelijkheid. Geduldig monteert Richard beelden uit gerecupereerde tijdschriften en geeft hij ze een andere betekenis. Speels en intuïtief jongleert hij met het papier. Wars van clichés tast hij naar een eigen beeldtaal. Van de tijdloze scherpte van analoge zwart-foto’s tot de onweerstaanbare warmte van Kodachrome kleuren. Zijn collages lijken verleden en toekomst aan elkaar te lijmen. Door het verbinden van vaak alledaagse dingen laat hij iets nieuws en mysterieus ontstaan. Hij reikt de toeschouwers zijn verwondering aan en nodigt hen uit om er zelf een verhaal bij te verzinnen.

Anja Boonen

Fotocollage

Anja vertelt een klein nieuw verhaal, gerecycleerd uit andere verhalen. In te vullen door de kijker naar eigen smaak en goesting. Een glimlach toveren op het gezicht van de kijker, verwarring creëren door beelden uit hun context te halen, een nieuwe realiteit knippen en plakken.

Lieve Côme

Fotocollage

Ze  knipt, plakt, scheurt, schuift, draait verschillende afbeeldingen tot een nieuw, interessant, sprekend beeld.

Ze schaaft haar artistieke interesse en vorming nog steeds bij in de Academie van Borsbeek. Altijd bezig geweest met potlood, houtskool en olieverf om tot de magie van het collage maken te komen.

Combineren van verschillende materialen, zoals plastiek en plexi, collages in papier en canvas, alles kan tot een nieuw beeld leiden.

Soms krijgt een kunstwerk een titel maar liever laat ze de kijker zijn eigen verhaal maken.

Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die hun ervaring, enthousiasme, vrije tijd en vaardigheden willen inzetten om onze “kanszoekende” jongeren hun persoonlijke doelen te laten bereiken.

In een organisatie als 2GO is er plaats voor talloze soorten vrijwilligers met uiteenlopende talenten.

Coaching van jongeren, rijlessen geven met de 2GO-mobiel, organisatie van events, administratieve taken, toezicht bij tentoonstellingen, …

Je wil graag mee je schouders onder dit project steken? Vul nu het formulier in. Wij nemen dan contact met je op om dit verder te bespreken.