Skip to content

After Summer Exhibition

Onze eerste tentoonstelling na de zomer draagt perfect zijn naam. Kom van 10 tot en met 26 september 2021 de verrassende en intrigerende foto’s van Magi Jansen ontdekken. En de prachtige schilderijen van Michèle Vileyn en Béatrice Denis. Een unieke wandeling door de werken van deze drie lokale artiesten, met een uitzonderlijke picturale kijk op de wereld.

Vrijdag: 17:00-18:30 en 18:30-20:00

Zaterdag en zondag : 11:00-13:00 en 13:00-15:00 en 15:00-17:00

Buiten deze openingsuren, kan u tijdens de tentoonstellingsdagen de zaal huren voor een eigen meeting of event. In een stijlvol en aangenaam kader die u gasten zeker zullen bekoren.

Béatrice Denis

 

Na een loopbaan in het onderwijs, is Béatrice Denis in 2013 gestart met een opleiding schilderkunst aan de Kunstacademie van Berchem.

De inspiratie haalt Béatrice uit foto’s die ze zelf neemt en meestal thematisch verwerkt. Olieverf op doek geniet haar voorkeur maar ze leeft zich ook graag uit met pastel.

Realistische taferelen krijgen een eigen interpretatie. Personages, voorwerpen worden vaak transparant en wazig op doek gezet. Haar betrachting is suggestief te werken om een bijna  mystieke sfeer te creëeren dat de verbeelding aanwakkert.

Kleuren spelen een belangrijke rol. Warme tinten, zachte toetsen als uitdrukking van emoties . Door gelaagd te schilderen worden ze met elkaar verweven en vloeien in elkaar.

Zowel in het figuratieve als het abstracte werk is er aandacht voor sfeer, kleur en compositie.

 

 Magi Jansen

Magi Jansen is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent.

Tijdens haar carrière werkte Magi als freelance fotograaf voor de Persgroep Tum, een mediabedrijf gevestigd in België, waar ze voornamelijk verantwoordelijk was voor het fotograferen voor hun tijdschriften.

Daarnaast heeft Magi ook industriële fotografie gedaan en samengewerkt met kunstenaars als Paul Delvaux, Yves Raye, Paul Mara en Patric & Paul Van Hoeydonck.

Recentelijk evolueerde haar werk naar macrofotografie en natuurfotografie.

www.Magi-Jansen.com

Michèle Vileyn

 

Door de jaren heen is Michèle Vileyn steeds geboeid geweest door allerlei kunstvormen.

Na een loopbaan in de sponsoring van kunstevenementen en projecten voor gehandicapten,  vond ze de tijd rijp om zelf actief met kunst bezig te zijn. Toen besliste ze de opleiding ‘Tekenen’ te volgen in de academie van Kontich bij o.a. Orfée Pannekoeken en Goedele Peeters.

Daarna is ze overgegaan naar ‘Schilderkunst’ in de academie van Hoboken bij Hans Bruyneel.

Nu werkt Michèle zelfstandig in haar atelier in Edegem.

Bepaalde beelden maken iets los bij haar. Wat ervaart ze bij een bepaalde foto, object ?  Meestal ziet ze er een verhaal in, waar ze dan verder mee werkt. Terwijl ze het beeld schetst in verschillende versies, ontstaat er een sfeer die ze dan verwerkt in haar uiteindelijke schilderij.  Soms blijft ze bij de spontaneïteit van een schets.