Skip to content

Exposition Impressions - Expressions

Groepstentoonstelling met de werken van Claire Barbier, Bernadette Barthels, Marie-France Van Looveren en Béatrice Denis.

Bernadette Barthels

In 1995 begon ik mijn artistieke vorming aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Mortsel. Aldaar haalde ik mijn diploma’s tekenen en schilderen. Van 2011 tot 2016 woonde ik in het Groot Hertogdom Luxemburg waar ik schilderlessen volgde in het atelier van Jean-Benoît Dominicy, professionele kunstenaar.

Hoofdzakelijk schilder ik met acrylverf. Af en toe speel ik met collages.

Sinds mijn prille jeugd observeer ik mensen in mijn omgeving. De mens intrigeert mij en roept vragen bij mij op. Via de figuratieve schilderkunst lukt het mij de abstracte gevoelens om te zetten die in mijn onderbewust aanwezig zijn. Uit mijn abstracte schilderijen laat ik de toeschouwers de vrijheid om er zelf iets uit te halen. De vorm, de kleur, de sfeer moeten zijzelf waarnemen en gewoon hun verbeelding de vrije loop te geven.

Vorige tentoonstellingen:

–  1999 Restaurant Amadeus – Deurne

–  Kunstmarkten in Antwerpen en Luxemburg 

–  Huis Hellemans in Edegem – Jaarmarkt 2002

–  Zaal Campo in Antwerpen ten voordele van Amade

–  Zaal Fachmaart Robert Steinhauser in Luxemburg 2014 – 2015

–  2015 ‘3art@milo.be’ in Boechout

–  2019 Impressions-Expressions in Ruimte 34, in Antwerpen (Solo-tentoonstelling)

Claire Barbier

Al op jonge leeftijd werd ik aangetrokken door de schilderkunst. Tijdens mijn reizen nam ik foto’s van taferelen die mij diep raakten. Deze dienden als basis om een persoonlijke interpretatie weer te geven, soms met een mystérieuze ondertoon. In mijn portretten hou ik van de emotionele gevoelens die op dat moment in mij opkomen. In mijn verbeelding laat ik mijn personages hun gevoelens uiten in hun eigen beleving. Het is in de geschiedenis van de schilderkunst dat ik de basis heb gevonden van mijn techniek.

 

Ik verkies olieverf om licht – en kleurschakeringen vorm te geven.

In mijn werken komen alle eigenschappen van doek, papier tot uiting alsook de gebruikte materialen( bv paletmessen).

Vorige tentoonstellingen:

– Kennismaking olie- en droge pastelwerken bij Malou workshops in Woluwe-Saint-Lambert en houtskoolontwerpen maken op basis van levende modellen van 2009-2013.

– Vervolmaking van droge pasteltechnieken zowel in atelier als in de natuur bij Sophie Collet (Genval) en Annick Moranduzzo (Rijsel) van 2012-2019.

– Bewustzijn van de traditionele olieverftechnieken bij de ateliers Truffino in Ixelles van 2011 – 2019.

– Tentoonstelling in het kader van de creatieve ateliers van Rijsel in “La Galerie L’Imaginaire” van Génappe in 2018.

-Tentoonstelling in het artistiek parcours van de kunstenaars “ Art en Chemin “van Nijvel van 2016 tot 2022.

– Deelname aan een tentoonstelling die artiesten verenigde om hun verschillende disciplines te tonen in Nijvel in 2018 onder auspiciën van de Waals Brusselse federatie.

Béatrice Denis

Na een loopbaan in het onderwijs, ben ik in 2013 gestart met een opleiding schilderkunst aan de Kunstacademie van Berchem.  Ik heb deelgenomen aan de O’Final tentoonstelling voor afgestudeerden in galerij Campo en na de twee specialisatiejaren in het Zuiderpershuis. In november 2019 nam ik deel aan een groepstentoonstelling in Ruimte 34, en in september 2020 aan een andere groepstentoonstelling in Art&Classics.

De inspiratie haal ik uit foto’s die ik zelf neem en ik werk meestal thematisch. Olieverf op doek geniet mijn voorkeur maar ik leef mij ook graag uit met pastel. Realistische taferelen krijgen een eigen interpretatie. Personages, voorwerpen worden vaak transparant en wazig op doek gezet.

Mijn betrachting is suggestief te werken om een bijna mystieke sfeer te creëren dat de verbeelding aanwakkert. Kleuren spelen een belangrijke rol. Warme tinten, zachte toetsen als uitdrukking van emoties . Door gelaagd te schilderen worden ze met elkaar verweven en vloeien in elkaar. Zowel in het figuratieve als het abstracte werk is er aandacht voor sfeer, kleur en compositie.

Marie-France Van Looveren

Ik heb een jaar academie gedaan maar mijn inspiratie ging meer naar de natuur en verloren voorwerpen die ik wil laten herleven met frisse kleuren.

Reserveer gratis tickets voor je bezoek!