Skip to content

Lancia

Fulvia (Tipo 818)

De Lancia Fulvia (Tipo 818) is een wagen die geproduceerd werd tussen 1963 en 1976. Via Fulvia genaamd naar de romeinse weg tussen Tortona en Turijn, werd geïntroduceerd op het salon van Geneve in 1963 en voorgesteld in 3 varianten: berline 4 deurs, 2 deurs coupé en sport.
Fulvia’s zijn bekend voor hun motorsport verleden met o.a. het winnen van “The International Rally Championship” in 1972. Bij rijtesten voor het bekende automagazine Road & Track werd de Fulvia beschreven als een uitmuntende precisie sportauto, een rasechte sportwagen.

Specificaties

Beschrijving

De Fulvia coupé was een compacte 2deurs, geïntroduceerd in 1965. Net als de 4-deurs versie, is het design te danken aan Piero Castagnero, designer van Lancia. De coupé versie heeft een 150mm kortere wielbasis dan de vierdeurs uitvoering en werd geproduceerd in verscheidene motor uitvoeringen. De productie van de Lancia Fulvia werd stopgezet in 1976 en vervangen door de Lancia Beta coupé.  

Over deze wagen

De Coupé 13S (Tipo 818.630/631) in hun laatste productie jaren (serie III) werden gemotoriseerd door een V4 1298cc met dubbele Solex carburatoren die 90pk (67kw) leverden aan 6.000 toeren/minuut. De laatste serie van de Fulvia Coupé is te onderscheiden door zijn zwarte matte front gril met 4 lichten.

Lancia Fulvia Coupé 13S 1974
Deze Lancia coupé serie III is afkomstig uit het Zuiden van Italië. De wagen is volledig corrosie vrij en zowel interieur als koetswerk en het mechanisch gedeelte bevinden zich in een uitmuntende staat. Zeer leuke en vinnige kleine sportwagen dat zich perfect in het huidig verkeer kan aanpassen met zijn 90pk sterker motor, kortom een perfecte combinatie tussen rijplezier en investering.
 

Interesse in deze wagen?

Word ook vrijwilliger bij 2GO

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die hun ervaring, enthousiasme, vrije tijd en vaardigheden willen inzetten om onze “kanszoekende” jongeren hun persoonlijke doelen te laten bereiken.

In een organisatie als 2GO is er plaats voor talloze soorten vrijwilligers met uiteenlopende talenten.

Coaching van jongeren, rijlessen geven met de 2GO-mobiel, organisatie van events, administratieve taken, toezicht bij tentoonstellingen, …

Je wil graag mee je schouders onder dit project steken? Vul nu het formulier in. Wij nemen dan contact met je op om dit verder te bespreken.